Garša – tava zaudētā maņa jeb Ceļvedis dzīvei par E vielām



Pieteikums E vielas

Agrāk cilvēki lietoja tikai dažas garšvielas – piparus, sāli, cukuru, etiķi. Bet līdz ar moderno dzīves ritmu, straujo ikdienu, nogurumu un faktu, ka pārtikas gatavošanai tērējam aizvien mazāk laika, populāri kļuvuši dažādi pusfabrikāti un rūpnieciski ražoti pārtikas produkti. Un ko tikai ražotāji nelieto pircēju pievilināšanai!  

Garšas pastiprinātājus, krāsvielas, konservantus, biezinātājus, šķidrinātājus, skābinātājus un saldinātājus, un vēl veselu rindu ķīmisku vielu, ko tagad saucam par pārtikas piedevām jeb E vielām.


Acīmredzot pienāk brīdis, kad tā visa jau ir par daudz un esam izsalkuši pēc dabiskiem un veselīgiem (vai vismaz veselībai nekaitīgiem) produktiem. Un lai arī mēs – patērētāji – kļūstam arvien izglītotāki, joprojām pastāv daudz mītu un puspatiesību. Arī ražotāji kļūst aizvien viltīgāki, un reizēm mēģinot tikt skaidrībā ar etiķetē uzskaitītajām sastāvdaļām, tu cilvēks paliec tikai vēl vairāk apmulsis!

Vai veikalā maz iespējams nopirkt kaut ko pilnībā brīvu no ķīmiskām pārtikas piedevām?

Vai var izvairīties no E vielām savā ēdienkartē?

Kā mainītos tavi ēšanas paradumi, ēdienkarte, pašsajūta, garšas izjūta, ja tu atteiktos no garšas pastiprinātājiem?

To visu un vēl vairāk uzzināsi nodarbībā “Garša – tava zaudētā maņa jeb Ceļvedis dzīvei bez E vielām”

3 stundu nodarbībā uzzināsi:
·         kādi ir mīti un aizspriedumi par E vielām un vai tie visi ir patiesi;
·       kā E vielas vēsturiski radušās, kādi likumi tās regulē, un vai iespējams iegādāties pārtiku bez piedevām;
·   kā orientēties E vielu labirintā – piedevu grupas un padomi, kas noderēs iepērkoties;
·    E vielas ikdienā, veselības apsvērumi un kur meklēt informāciju par pārtikas piedevām;
·    kas ir garšas pastiprinātāji - nātrija glutamāta spožums un posts, kāpēc restorānos ēdiens garšo savādāk kā mājās.

Praktiskajā daļā varēsi pārliecināties pati, kā mainās ēdiena garša, pievienojot nātrija glutamātu.

Šī būs informācijas un praktiskiem padomiem bagāta nodarbība! Atgūsti savu zaudēto maņu – garšu, ļauj savām garšas kārpiņām atjēgties un iemācies atpazīt kaitīgās pārtikas piedevas!

Kad:  17. Nov 2015 plkst. 18:15
Kur: Merķeļa iela 11, Rīga

Nākamā reize: pavasaris, 2016 


Piesakies laicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots - tikai 15 zinātkārie!   
 
Cena par gandrīz 3 stundu informācijas bagātu, darbīgu, garšīgu un vienreizēju nodarbību 24 eiro* Nodarbības cenā iekļauti izdales materiāli, tēja un jauka atmosfēra!
* veicot priekšapmaksu

Uz tikšanos! 
Pieteikums E vielu nodarbībai

Zinātāja Jolanta Rubine

JutiesLabi.lv
Jolantas divaslielākās aizraušanās - dziedāšana un sports – ir iedvesmojušas pievērsties cilvēka balss iespēju attīstīšanai.
Jolantas pamatizglītība ir ķīmija un pedagoģija. Pēc astoņiem skolā nostrādātiem gadiem viņa saprata, ka savā dzīvē vēlas izmaiņas, paliekot pie tā, kas viņai tik ļoti patīk – dalīties ar citiem savās zināšanās. Jolantu vienmēr ir interesējis, kā darbojas cilvēka prāts, tāpēc viņa ir mācījusies socioniku, apmeklējusi kursus, seminārus un grupu terapijas. 
Pievēršoties garīgajai praksei un meditācijai viņa sapratu, cik būtiska ir pareizas, dziļas elpošanas loma ne tikai dziedāšanā, bet arī ikdienā. 

Jolanta uzskata, ka pozitīva attieksme pret dzīvi un līdzcilvēkiem ir katra paša izvēles rezultāts un pieredzes apmaiņa ir labākais sevis bagātināšanas veids. 


Pieteikums E vielu nodarbībai

Nav komentāru: